Bedankt voor uw interesse

Bedankt voor uw interesse in onze speciale brochure ‘SamenWerken MVO’.
SamenWerken MVO is gericht op het creëren van werk voor nieuwkomers op een laagdrempelige en sociale manier. Samen met werkgevers, die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben, zetten wij als SamenWerken MVO ons netwerk en onze kennis in om nieuwkomers aan werk te helpen. Graag betrekken wij ook u op dit mooie project. Het hebben van een baan biedt zekerheid. Naast een inkomen, status en deelname aan de maatschappij geeft werk ook de mogelijkheid voor een goede (nieuwe) toekomst.

 

SamenWerken MVO
Wij vertellen u over dit unieke project in deze brochure, maar doen dit nog liever in een persoonlijk gesprek. Bent u werkgever en wilt u ook graag één of meerdere nieuwe collega’s toevoegen aan uw organisatie? Laat het ons weten en samen bespreken we de mogelijkheden.

 

COA
Wij zijn trots op de samenwerking met COA Almere en COA Amsterdam.

Voordelen voor werkgevers

Voordelen voor werkgevers
Het in dienst nemen van een nieuwkomer biedt de werkgever veel positieve mogelijkheden. Natuurlijk is het zeker zo dat naast onderstaande voordelen het succesvol in dienst nemen van een nieuwkomer ook inzet, begrip en tijd vraagt van de werkgever, maar laat dat u vooral niet tegenhouden.

 

Een gemotiveerde werknemer
Veel nieuwkomers zijn gemotiveerd om in Nederland een nieuw leven op te bouwen en om actief bij te dragen aan de samenleving. Een baan en dus ook een inkomen, het (beter) leren kennen van de taal, onze cultuur en het leren van vaktechnische vaardigheden zijn van groot belang voor het opbouwen van hun nieuwe leven. Logisch ook dat een baan zorgt voor gemotiveerde en hardwerkende werknemers.

 

Het invullen van een vacature
In veel sectoren zijn er grote tekorten op de arbeidsmarkt en door het in dienst nemen en opleiden van nieuwkomers helpt dit bij het invullen van de vacatures. Dit betekent een win-win situatie.

Maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid
Het aannemen van nieuwkomers draagt bij aan het in de praktijk brengen van maatschappelijke betrokkenheid en het meedragen van verantwoordelijkheid, wat positief kan bijdragen aan het imago van het bedrijf.

 

Financiële stimuleringsvoordelen
Partijen die SamenWerken MVO met ons omarmen, profiteren ook van de eventuele financiële stimuleringsvoordelen (speciale ondersteuning verschilt per gemeente e.d.) voor het aan het werk hebben van nieuwkomers. Voor het grootste deel komen deze voordelen terug bij u als inlenende partner wat zich vertaalt in onze speciale tarieven voor dit samenwerkingsverband.

 

Diversiteit en integreren in de samenleving
Het aannemen van nieuwkomers bevordert diversiteit op de werkvloer. Dat kan leiden tot een verrijkte werkomgeving door de verschillende perspectieven en ideeën. Dit geeft meer ontspanning op de werkvloer doordat er meer collega’s zijn.

Niet alleen ongeschoold werk

 

Voor veel nieuwkomers is ongeschoold werk een startpunt voor hun carrière in Nederland. Banen als magazijnmedewerker, assemblage medewerker, verpakkingsmedewerker, schoonmaker, landbouwer, bouwplaats opruimer, koerier of bezorger komen veel voor en zijn zeker ook belangrijk en goed uit te voeren.

 

Voor nieuwkomers zijn deze banen vaak ook een eerste stap op de arbeidsmarkt in Nederland en bieden ze de kans om vaardigheden op te bouwen, hun Nederlands te verbeteren en om verder te integreren in onze samenleving.

 

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, waarbij de nieuwkomer sneller binnen zijn/haar vakgebied aan de slag kan gaan (IT, international sales, finance, installatie techniek, agrarische sector, horeca, bouw, civiele techniek e.d.). Sommige nieuwkomers hebben de Nederlandse taal al goed onder de knie of hebben in het land van herkomst een vak geleerd en uitgevoerd wat ze ook in Nederland direct kunnen uitvoeren.

Samenwerken is samen communiceren

 

Samenwerken is samen communiceren. Het klinkt zo logisch, maar in de praktijk wordt er soms aardig langs elkaar heen gepraat, ook al spreek je dezelfde taal. Juist door de noodzaak om op de werkvloer met elkaar te kunnen praten is een goede basiskennis van de Engelse taal (spreken) en bij voorkeur de Nederlandse taal voor ons een voorwaarde.

 

Uitgaande van het feit dat Engels voor zowel de ‘werkgever’ als ook de ‘medewerker’ niet de moedertaal is, kan samenwerken een uitdaging zijn. Geduld, humor, eenvoudige woordkeuze, afbeeldingen en vertaalprogramma’s als Google Translate bieden een goede ondersteuning in de communicatie.

Ontzorgen samenwerkende partners

Het ontzorgen van samenwerkende inleners bij het inzetten van nieuwkomers is – naast het vinden van gemotiveerde kandidaten – één van de belangrijke taken van SamenWerken MVO samen met de betrokken partners (COA, banenhier.nl, Weerwerk, ONE People Services).

 • Iedere nieuwkomer die aan het werk gaat bij de inlenende partij beschikt over de juridische vereisten zoals een geldige werkvergunning
  TWV), BSN, bankrekening etc. etc.
 • Onze moderne ICT oplossing van de salarisadministratie kan .csv en/of excel bestanden inlezen met hierin de data van de urenregistratie van de inlener.
 • Alleen actieve en gemotiveerde kandidaten worden bij onze inlenende partners voorgesteld. Iedere nieuwkomer is persoonlijk gesproken en getoetst op werkervaring en communicatieve vaardigheden (beheersing Nederlandse en/of Engelse taal).
 • Uitzenden is en blijft natuurlijk ook mensenwerk. Een werkende nieuwkomer kan – zeker in de situatie met uitdagingen rondom werk en communicatie – even op de rit geholpen moeten worden. In die gevallen dat het op de rit brengen niet werkt stopt de samenwerking met de betreffende kandidaat en selecteert SamenWerken MVO één of meerdere nieuwe geschikte kandidaten voor het uitvoeren van het werk.
 • SamenWerken MVO staat voor een persoonlijk contact met de inlenende partners. Regelmatig klantenbezoek, (uiteraard) telefonische bereikbaarheid en mail. Feedback en evaluatie is onderdeel van het verhogen van de klanttevredenheid.
 • Als arbeidsmarkt partner ontzorgt SamenWerken MVO bij de werving van geschikte en gemotiveerde nieuwkomers voor het uitvoeren van werkzaamheden bij samenwerkende partners.

Uitzenden biedt flexibiliteit

 

Voor het uitzenden van nieuwkomers werkt SamenWerken MVO met ONE People Services. ONE is met al haar juridische entiteiten geregistreerd bij de SNA (Stichting Normering Arbeid), NEN 4400-1 gecertificeerd èn lid van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen).

 

ONE beschikt over alle certificaten / registers

 • NEN 4400-1
 • ABU lid 2023
 • G-rekening
 • SNA (Stichting Normering Arbeid) 2023
 • IND Erkende referenten
 • Cetradex / VCU 2022 – 2025
 • WKA verklaring belastingdienst 2023

SamenWerken MVO

 

Doe mee met SamenWerken MVO!
SamenWerken MVO biedt veel mogelijkheden voor uw bedrijf en natuurlijk direct ook voor de betrokken nieuwkomers.

 

Wilt u meer weten over dit speciale project en de kansen voor uw bedrijf of wilt u meteen één of meerdere vacatures aanmelden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@samenwerken-mvo.nl of via

 

06-11141335 (Michel van der Made – initiator SamenWerken MVO)
06-51916638 (Annette Stevens – initiator SamenWerken MVO)
020-8451074 (ONE People Services – operations / ICT SamenWerken MVO)

 

Wij gaan graag met u in gesprek!

Partners SamenWerken MVO